tiistai 17. marraskuuta 2009


Samaa asiaa voi lähestyä monin eri tavoin. Paljon riippuu siitä minkä käsitejärjestelmän tai valmiin maailmankatsomuksen havaitsija on omaksunut. Samasta ilmiöstä tai tapahtumasta voidaan puhua käyttäen hyvin erilaisia termejä ja selitysmalleja. Joku lähestyy kysymystä psykologian avulla, toinen käyttää uskonnollista terminologiaa, kolmas luottaa nk. terveeseen järkeen jne..

Mitä lukkiutuneempia olemme valmiisiin malleihin ja käsitejärjestelmiin, sitä vähemmän näemme ja ymmärrämme. Vaikka kaksi ihmistä puhuisi samasta asiasta, voi olla, ettei löydy yhteistä kieltä ja kumpikin pitää omaa lähestymistapaansa ainoana oikeana. Jokainen tarkkailee kokonaisuutta oman todellisuusputkensa lävitse. Jokainen elää siis omassa maailmankaikkeudessaan.

Todellisuus on monin verroin ihmeellisempi ja mielenkiintoisempi kuin mitkään määritelmät. Ei kannata sulkea silmiään vain siksi että jokin tapahtuma ei sovi yhteen omaksumiemme ajatusmallien kanssa.
On mielenkiintoista pohtia miksi koemme todellisuuden eri tavoin ja kuinka paljon valmiit käsitykset ja tietoisuutemme tila vaikuttavat havaintoihimme ja konkreettisesti fyysiseen todellisuuteemme.

*

Olen jo aikaisemmin kertonut joistakin itselleni tapahtuneista aineellisen tason ilmiöistä. Mielenkiintoinen tapahtuma on materialisoituminen eli apportti. (Vähän vastaavanlaisia juttuja löytyy myös täältä.)

Tämä tapahtui vähän yli vuosi sitten:

Löydän makuuhuoneestani punaisia lautasliinoja useampana perättäisenä päivänä. Niitä ilmestyy makuuhuoneeni lattialle ja jopa työpaikallani kaapissa säilyttämääni reppuun.

Kun tutkin liinoja tarkemmin, oivallan että ne kuvaavat ihmisiä joilla tulee olemaan merkitystä elämäni myöhemmässä vaiheessa. Näen kuinka liinoihin ilmestyy uusia taitoksia silmieni edessä. Muutos on todellakin mahdollinen! Nauran sydämeni pohjasta. Nauruni tuntuu lävistävän koko maailmankaikkeuden.

Kuten kuvastakin saattaa havaita, suurin liina on aavistuksen verran tummempi ja suurempi kuin muut. Siinä ei myöskään ole samanlaisia taitoksia kuin muissa liinoissa. Joidenkin liinojen taitokset muistuttavat hämmästyttävässä määrin toisiaan.

Olen vuoden aikana tutustunut uusiin ihmisiin joista osa käy nyt keskusteluryhmässä. Meillä on samantyyppisiä kokemuksia todellisuuden luonteesta. Liikumme ”korkeamman” tietoisuuden tiloissa, meillä on nk. yliaistillisia kokemuksia. Voimme vaihtaa keskenämme kokemuksia ilman että kukaan tulee tyrmätyksi pelkkien ennakkoluulojen perusteella.

Muistan vielä ajan jolloin elämääni kuuluivat etelänmatkat, television tarjoamat tunne-elämykset, menneisyyden harmittelu ja haavemaailmassa eläminen. Kuinka tylsältä materialismin kyllästämä valtaan ja jatkuvaan taloudelliseen kasvuun pohjautuva elämäntapa tuntuukaan, kuinka kohtalokkaita sen seuraukset voivat lopulta kokonaisuuden kannalta olla.

Elämä on parhaimmillaan luovaa leikkiä. Tulkaamme lasten kaltaisiksi! Tutkikaamme maailmaa avoimin silmin ilman ennakkoluuloja!

Tuuli on kääntynyt!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyviä pointteja taas kerran. Itseänikin usein harmittaa tuo, kun ihmiset eivät ole valmiita joustamaan tutuista termeistä. Samoista asioista kun muuten voisi keskustella niin paljon useampien kanssa. Taitaa kuitenkin olla niin, että monille se oma Jumala on ainoa oikea ja muiden vastaava toiminta epäjumalien palvontaa. Omituistahan tuo, kun kokemukset kuitenkin ovat melko samanlaisia puhuttiinpa sitten rukousvastauksista tai intuitiosta.

Olenko ymmärtänyt oikein, ettet usko viestintuojien olevan hyviä tai pahoja, että otat kaiken vastaan neuvoina tai vähintäänkin puhuttelevina kokemuksina? Uskot kuoleman jälkeiseen elämään, mutta uskotko siihen, että olemassa olisi jonkinnäköinen taivas, lopullinen lepo ja rauha?

maailmankaikkeuden pikku apulainen kirjoitti...

Koen kaiken olevan voimakkaasti yhtä. Kaikki tapahtuu tietoisuudessani. Omat kokemukseni ja näkemykseni vaikuttavat havaintoihini. Tulen jatkossa kertomaan lisää tapahtumista jotka ovat vahvistaneet tätä näkemystä.

Omassa maailmankaikkeudessani, tietoisuudessani kaikki vaikuttaa kaikkeen. Tietoisuuteni kasvaessa näen myös enemmän vuorovaikutussuhteita asioitten välillä. Tietoisuuteni vaikuttaa kokemuksiini ja kokemukseni tietoisuuteeni.

On todennäköistä että omat pelkoni ja ennakkokäsitykseni vaikuttavat kokemuksiini. On suuri houkutus ulkoistaa omat tuntemuksensa ja määritellä ne hyväksi tai pahaksi jne. Näen ja koen sen mitä haluan ja pidän mahdollisena. Tämä on osin tiedostamatonta toimintaa. Kun elän nykyhetkessä ilman pelkoa, määritelmiä ja ennakkokäsityksiä, maailma aukeaa kiehtovana mysteerinä jossa kaikki tuntuu olevan mahdollista.

Hyvyys ja pahuus ovat ihmismielen luomia käsitteitä. Käsitteet vaihtelevat kulttuurin ja vallitsevien olosuhteitten mukaisesti. Se mikä jossakin tilanteessa tuntuu oikealta, saattaakin toisessa tilanteessa olla väärin ja tuomittavaa.

Kaikki on mahdollista tässä ja nyt niin taivas kuin helvettikin. Rauhan, rakkauden ja harmonian voi kokea kun energiat virtaavat vapaasti. Vain mieli, ajatukset, sisäinen dialogi luovat tietoisuuteemme ristiriitoja ja erillisyydentunteen joka aiheuttaa kärsimyksemme.