perjantai 24. huhtikuuta 2009


Olen uudessa tilanteessa, uudessa tilassa. Saan koko ajan uutta tietoa joka tekee elämän entistä mielenkiintoisemmaksi.

Kaikki muuttuu, niin tämä blogikin. En halua toimia vanhojen kaavojen mukaisesti eikä se ole enää edes mahdollista. Kun ei ole ajatuksia, kaikki muuttuu. Voi olla, että et ymmärrä nyt mitä kirjoitan. Vaikeaselkoisuus ei ole mikään itsetarkoitus. On myös mahdollista että huomaat jotakin mitä useimmat eivät ole huomanneet, otat minuun yhteyttä ja alat pitää hauskaa. Kaikki on mahdollista. Tarkkaile vaikka ”yhteensattumia”. Ehkä jokin kuva blogeissani on herättänyt huomiosi. Siinä on jotakin tuttua, ehkä se on vastaus johonkin kysymykseen, ehkä olet nähnyt saman asian kuin kuvassa jne. Onko sattumaa edes olemassa?

Kaikessa on osa totuutta. Totuus ei ole mitään irrallista. Totuus vain on. Jos otat asiat liian vakavasti, et voi koskaan nähdä totuutta. Kaikki on totta, aivan kaikki, sillä kaikki on mahdollista joskus jossakin jollakin hetkellä ja kuitenkin tässä ja nyt. Niin kauan kun ajattelet että joku asia on mahdoton, olet sulkenut itsesi tiettyjen rajojen sisäpuolelle ja sinulta puuttuu yhteys kokonaisuuteen, omaan itseesi.

Jos kiinnität huomiosi sanoihin etkä anna kaiken tapahtua luonnollisesti ja omalla painollaan, olet vielä rajojesi sisäpuolella. Kun pysytyt ja haluat katsoa asioita eri näkökulmista yhtä aikaa, näet kokonaisuuden. Tätä nimitetään moniulotteiseksi ajatteluksi. Itse asiassa siinä on kysymys havainnoinnista ja kokemisesta, kokemusten hankkimisesta, aistimisesta, oivaltamisesta, tuntemisesta... Vasta kun olet kokenut jonkin asian kokonaisvaltaisesti siis myös fyysisesti, voit ymmärtää mistä on kysymys. Pelkällä teoretisoinnilla et voi nähdä kuin yhden puolen kokonaisuudesta. Ymmärtäminen vaatii kokonaisuuden tajuamista. Kokonaisuuden tajuaminen merkitsee kaikkien puolien yhtäaikaista havaitsemista, moniulotteisuutta.

Niin kauan kuin näet asian vain yhdestä kulmasta, kun pysyt paikallasi etkä liiku, et voi nähdä kaikkea yhtä aikaa. Tieto ja tietoisuus ovat jotakin joka on kaikkialla. Olet samanaikaisesti tietoinen ja tietämätön. Tiedät että se riittää, et tarvitse enempää. Kun saat langan päästä kiinni, sinun ei tarvitse kuin keriä. Tämä keriminen tarkoittaa, että annat asioitten tapahtua, olet virtaavassa tilassa. Kun virtaus on alkanut, saat kaiken tiedon mitä tarvitset sillä kaikki on yhteydessä kaikkeen ja tyhjä täyttyy. Tietämättömyyden oivaltaminen mahdollistaa tyhjyyden täyttymisen, se on tiedon saamisen ilman ponnisteluja.

Tulee vaihe jolloin yksinkertaisesti kyllästyt elämään neljädeessä sillä se on äärimmäisen tylsää. Tajuat että elämä voi olla monin verroin hauskempaa kuin et enää tarkkaile asioita yhdestä suunnasta vaan voit milloin tahansa muuttaa tarkkailupistettä, näkökulmaa. Ei ole mitään mikä rajoittaisi tietoisuuttasi, ellet tee sitä itse tarttumalla johonkin ajatukseen tai käsitteeseen, ala vannoa sen nimeen. Ei tarvitse pelätä että putoaisi kartalta, sillä mitään karttaa ei ole eikä voikaan olla. Kartta on neljädeetä. Maailma on moniulotteinen, siksi kokonaisuuden voi ymmärtää vain kokemalla moniulotteisesti.

Moniulotteisuutta ei voi selittää sanoin tai tietysti voi. Minkä tahansa asian voi selittää. Selittäminen ei johda mihinkään uuteen. Se on pysyttäytymistä tutuissa ja turvallisissa ajatuskuvioissa, se on äärimmäisen tylsää.

Jos elät tilassa jossa mikään ei kiinnosta tai ihmisten jokapäiväiset touhuilut tuntuvat pelkältä näpertelyltä, olet valmis muutokseen. Teet sen ilolla ja riemulla. Et kaipaa mitään nippelitietoa. Haluat kaiken minkä voit saada, kaiken mitä tarvitset. Ja sinä saat sen kaiken sinä hetkenä kun antaudut todellisuuden edessä, nostat kätesi pystyyn, tiedät olevasi valmis vastaanottamaan kaiken mitä annetaan. Sinä et jaksa enää epäillä, et arvostella, et arvottaa. Olet täysillä mukana.