maanantai 5. tammikuuta 2009

Irrottautumisesta ja katsomisesta


Ehkä on aika päästää vähän enemmän irti, irrottautua. Irrottautua mistä? Tietysti siitä mihin on kiinnittynyt. Sehän voi olla mikä tahansa asia, esine, muisto, tunne jne.. Ehkä on kuitenkin ensin syytä oivaltaa, mikä pitää sinua kiinni, siis paikoillaan. Todennäköisesti näitä ”kiinnipitäjiä” on paljonkin energiakenttäsi kokonaisuudessa. Ehkä sinulla on jopa käsitys, että kiinnittyneisyytesi ja sinä ovat erottamattomia, yksi ja sama asia. Ehkä pelkäät kadottavasi ”itsesi” jos mielesi hiljenee.

Toisin sanoen: et voi olla osa toimivaa kokonaisuutta, et täysin vapaa, jos olet kiinnittynyt johonkin. Katso itseäsi ja oivalla mitä sinussa tapahtuu. Nähdä voit kun olet luopunut määritelmistä, siis kiinnipysymisestä. Katsominen ja irtipäästäminen tapahtuvat samanaikaisesti. Kun oivallat tämän, ei ole muuta kuin tämä hetki. Siinä on kaikki mitä tarvitset.

On täysin mahdollista, ehkä jopa todennäköistä, että yllä oleva ei kerro mitään uutta, mitään oleellista tapahtumasta, jota kutsumme monilla nimillä ja määritelmillä. Jos asia sinua kuitenkin kiinnostaa, voit lähteä tuolle matkalle jossa löydät yhtä aikaa itsesi ja maailman: niiden välillä ei ole enää mitään eroa.