tiistai 2. joulukuuta 2008

neljäs


Ehkä toivot löytäväsi jonkun ratkaisun, oli se sitten millainen hyvänsä. Kaipaat varmuutta, kaipaat turvallisuutta. Usein ihmiset tarvitsevat jonkun selitysjärjestelmän johon tukeutua. Mikä on sinun selitysjärjestelmäsi? Oletko mahdollisesti omaksunut jonkun uskonnon tai gurun joka kertoo sinulle kuinka tulee toimia. On myös mahdollista, että olet valinnut tieteisuskon. Oli valintasi mikä hyvänsä, olet määritellyt maailman valmiiksi ja sinusta tuntuu, että tiedät mitä todellisuus on ja millainen itse olet. Määritelmät ovat kieltämättä mukavia ja turvallisia, mutta niillä on aina myös omat rajoitteensa.

Kuinka helppoa onkaan päättää etukäteen asioita, valita jokin suhtautumistapa jota sitten noudattaa. Siten saa hankittua itselleen melkoisen määrän turvallisuudentunnetta, mutta ehkä voi myös menettää jotakin oleellista ja tärkeää.

Usein esitetään kysymys, mitä tulee tilalle kun luopuu kaikista määritelmistä. Siihen on helppo vastata. Tilalle tulee itse kokemus, nykyhetki, läsnäolo, oivalluskyky. Totta kai nämäkin ovat vain pelkkiä sanoja ja määritelmiä. Sinun on siis tyydyttävä vastaukseen, joka ei oikeastaan selitä mitään. Voi myös vastata, että tilalle tulee rakkaus ja myötätunto.

Käsitteistä luopuminen, sisäisen dialogin päättyminen ja mielen hiljentyminen johtavat sinut uuteen tajunnan tilaan. Tämä uusi tajunnan tila pakenee kaikkia määritelmiä, sillä se on ääretön, se sisältää kaikki mahdollisuudet.

Maailmankaikkeus on ääretön. Myös sinun tajuntasi on ääretön. Kun olet luopunut määrittelystä, olet täydellisen vapaa. Kaikki ristiriidat ovat kadonneet. Ei ole erikseen sisäistä ja ulkoista, määrittelijää ja määriteltyä. On vain yksi toimiva kokonaisuus, kaikki mitä on olemassa. Tätä tilaa ei siis voi jakaa osiin, sitä ei voi määritellä. Se on ääretön. Jos ryhdyt määrittelemään, puhut aina jostakin kokonaisuuden osasta, et itse kokonaisuudesta.

Itse todellisuus toimii uudella tavalla, kun mielesi energia on kokonaisuuden käytettävissä ja kokonaisuuden energia mielesi käytettävissä. Tässä tilassa tapahtuva on käsittämätöntä ja mahdotonta osittuneelle mielelle. Rajoittunut mieli kokee vain rajoittuneen todellisuuden.