maanantai 19. tammikuuta 2009

Kaikki tapahtuu aikanaanVoi olla vaikeaa erottaa omia kuvitelmiaan todellisuudesta. Jos koko ajan miettii asioita, pohtii sitä millainen on tai millaiseksi täytyisi tulla ollakseen onnellinen. On mukava ajatella, että tulee aika jolloin kaikki muuttuu. Ehkä ei tänään eikä huomenna, mutta joskus kuitenkin. On mukavaa ajatella, että muutos tulee itsen ulkopuolelta ihmeen, värähtelytason muutoksen tai minkä tahansa tekijän aikaansaamana. Siihen tunteeseen on helppo tuudittautua.

On mukava ajatella, että on oivaltanut jotakin enemmän, että näkee asiat selkeämmin kuin toiset, että on valittu. Tuohon tunteeseen on helppo uppoutua. Siihen voi jäädä kiinni ja se voi estää luonnollisen kasvun ja tasapainon löytymisen.

Sinun ei kannata yrittää mitään, olet vain kaikessa rauhassa. Kaikki tapahtuu aikanaan. Älä murehdi tulevaa. Voit luottaa siihen että sinusta pidetään huolta. Sinulla on tietty käsitys siitä miten asioitten tulisi tapahtua. Olet luonut suunnitelman, vaikka epämääräisenkin, mutta suunnitelman kuitenkin. Luovu tuosta suunnitelmasta, ole avoin ja luottavainen. Luovu kärsimättömyydestäsi. Se on kehittymisen este. Sinusta pidetään kyllä huolta. Kaikki ongelmasi ovat takanapäin.

Virheet eivät oikeastaan ole virheitä. Sinä vain annat joillekin toimillesi negatiivisen värityksen. Käytäntö osoittaa mikä toimii ja mikä ei. Olet ollut rohkea kun olet uskaltanut kokeilla asioita, astua alueille joilla kaikki eivät uskalla liikkua. Sinä olet täydellinen kuten kaikki muukin elollinen.

Älä pelkää, ei ole mitään pelättävää. Voit olla aivan rauhassa. Voit suhtautua asioihin myötätuntoisesti ja ymmärtävästi. Sinun ei tarvitse tuomita, ei asettaa paremmuusjärjestykseen omia tai toisten tekemiä valintoja. Ääni jota kuuntelet, on oma äänesi. Sinussa on kaikki.

Joskus on helpompi olla hiljaa ja katsella hiukan sivusta itseään, omia tekojaan. Joskus kannattaa pysähtyä. Sellaisina hetkinä näkee kauemmaksi ja lähemmäksi, näkee kokonaisuuden. Tuo hetki voi olla lyhyt välähdys, se voi kasvaa, se voi kehittyä. Sinä olet tuo hetki, ainoa jonka omistat. Se on aina tässä ja nyt. Sinulla ei ole muuta, eikä koskaan tule olemaan. Siinä on kaikki, kaikkeus, äärettömyys

Tulet aina olemaan osa suurempaa kokonaisuutta. Sinun on mahdollista oivaltaa tämä kokonaisuus, olla osallisena johonkin itseäsi suurempaan, olla itse tuo tapahtuma. Kaikki mistä olet tietoinen tai josta tulet tietoiseksi on osa sinua, osa kokonaisuutta. Mitä avoimempi olet, mitä vähemmän määrittelet, sitä selkeämpi kuva sinulla on itsestäsi, kokonaisuudesta. Kun mielesi on hiljaa, huomaat todellisen luonteesi joka on maailmankaikkeuden luonne.

Älä kysy itseltäsi miksi jokin asia tapahtuu. Älä epäile. Asiat yhdistyvät toisiinsa, kaikki liittyy kaikkeen. Voit olla varma, että sinulle vastataan vaikka et kysyisikään mitään. Elämä on tapahtumista. Sinulle on varmaan jo selvinnyt, että ei ole mitään valmiita selityksiä. Kaikki selitykset johtavat harhaan, ovat ristiriitaisia. Sinä haluat nähdä maailman sellaisena kuin se on. Haluat tietää totuuden. Totuus on jossakin, totuus on tässä, totuus on kaikkialla. Totuus on jotakin muuta kuin kuvittelet. Totuus yllättää aina. Osatotuudet ovat muuta kuin kokonaisuus. Mikään ei ole pysyvää.

Emme voi ymmärtää toisiamme ennen kuin mielemme hiljenee. Vain ilman ennakkokäsityksiä ja määritelmiä näemme toisemme kokonaan.

Älä epäile asettaa kaikkea kyseenalaiseksi. Älä epäile myöntää omaa ymmärtämättömyyttäsi. Tietämättömyys on hedelmällinen tila. Olet kaikelle avoin. Et määrittele, et aseta vaatimuksia. Kaikki vain on, kaikki vain tapahtuu.