tiistai 26. toukokuuta 2009

Hei Mikko ja kiitos kysymyksistäsi!


Meihin vaikuttaa sekä perimämme että ympäristömme. Kaikki on yhtä. Siksi tarkka erittely on vaikeaa. Kuinka voisi tietää miten mikäkin asia vaikuttaa ja missä suhteessa. Ehkä se ei ole edes oleellista. Tärkeää on nykyhetki, tietoisena oleminen, havainnointi.

Jo lapsuudessa tunsin olevani jollakin tavalla herkempi kuin muut pojat. Leikin mielelläni tyttöjen kanssa. Huolehtiminen, toisista välittäminen on ollut aina osa persoonallisuuttani. En koskaan ymmärtänyt miksi kaverini ampuivat lintuja tai kiusasivat pienempiään. Se tuntui pahalta enkä halunnut osallistua sellaiseen. Vähitellen loin itselleni kuoren kestääkseni, tullakseni hyväksytyksi. Nyt luovun kaikesta epäaidosta, kaikesta teeskentelystä.

Jos luet aikaisemmin kirjoittamiani juttuja, ymmärrät ehkä miksi toimin kuten toimin. Jokaisella on oma tiensä. Mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle. Oleellista kuitenkin on mielen hiljentäminen, siitä luopuminen. Kaikki käsitteet ja määritelmät estävät havainnointia, puhdasta tietoisuutta toteuttamasta itseään. Tämä tietoisuus on yhtä kuin rakkaus ja myötätunto, puhdas oleminen. Se tarkoittaa egosta luopumista. Se tarkoittaa että tarkkailee kaikkea kokonaisuudesta käsin. Se tarkoittaa moniulotteista kokemista. Siitä hallitussa psykoosissakin on kysymys. Yhtä hyvin voisi käyttää jotakin muuta määritelmää: tajunnan laajentuminen, valaistuminen jne. Määritelmät ovat aina vain määritelmiä.

Mitään selkeitä ohjeita en voi antaa. Jokainen ihminen on erilainen, jokainen tielanne on erilainen. Jokaisella on käytössään erilaiset valmiudet ja voimavarat. Minua on opastanut ystävä joka tuntee minut hyvin ja jolla on pitkäaikainen kokemus moniulotteisesta havainnoinnista ja rinnakkaistodellisuuksista. Hän ohjasi intuitiivisesti meditaation, mielikuvamatkan jonka avulla moniulotteinen kokeminen siirtyi kehooni, kokonaisuuteeni. Kaikki vaikuttaa kaikkeen, niin tunteet, käsitteistä luopuminen, havainnointi, tietoisena oleminen, intuitio… Mitään valmista mallia ei ole eikä voikaan olla. .

Olen edelleen keskeneräinen mutta tiedän päivä päivältä vähän enemmän. Olen päivä päivältä tietoisempi, enemmän yhteydessä kokonaisuuteen. Elän tässä ja nyt.
Kaikki mitä kirjoitan, on määrittelyä. Todellisuus on kaikkien määritelmien tavoittamattomissa. Ei ihme, että kirjoitukseni saattavat joskus tuntua vaikeasti ymmärrettäviltä, sillä maailma on moniulotteinen.