torstai 21. toukokuuta 2009


Jokainen päivä, jokainen hetki on ainutlaatuinen, merkittävä ja tärkeä. Oivallus, että vapaata valintaa eikä sattumaa ole, vapauttaa minut kaikesta ponnistelusta. Kaikki tapahtuu kuin itsestään, omalla painollaan. Kaikki on hyvää, kun toimii kokonaisuuden hyväksi ilman yksityisiä pyrkimyksiä, toiveita tai haluja. Kaikki on yksinkertaista ja selkeää, ei tarvitse kuin olla oma itsensä, löytää oleellisin: puhdas rakkaus joka on luovaa energiaa

Jokin vetää minua jo aamupäivällä kaupungille. Metro oli puolillaan ihmisiä. Vastapäätäni istuu kaksi nuorta, tyttö ja poika. Pojalla ei ole vielä äänenmurrosta, tyttö oli huomiota herättävän kaunis. En voinut välttyä kuulemasta heidän keskusteluaan. Tyttö tyhjentää laukkuaan. Antaa pojalle hajuvesipullon pideltäväksi ja kysyy tietääkö poika mikä se on. Poika sanoo tietenkin tietävänsä. Tyttö kertoo että pullo maksaa 250€. Hän mainitsee myös suunnittelevansa Pradan ostamista. Hinta on kuulemma 800€. Päättelen että hän tarkoittaa jotakin laukkua tai vaatekappaletta.

Lainaus Wipediasta:
”Prada käyttää tuotteidensa valmistajina laittomia maahantulijoita. Italialaisen tutkivan journalismin TV-ohjelman Reportin mukaan laittoman ja järjestäytymättömän työvoiman hyväksikäyttö on yleistä luksusmuotituotteiden alalla. Käytäntö on, että muotitalo suunnittelee tuotteen ja tekee siitä mallikappaleen, mutta sen valmistus on siirretty alihankkijoiden ketjulle, jonka viimeinen lenkki on halpa, laiton työvoima.”

Maailma on ihmeellinen paikka!

Tyttö kertoo menevänsä Britney Spearsin konserttiin, on käynyt kuulemma aikaisemminkin maailmalla tähteä kuuntelemassa. Vielä nuoret puhuivat jostakin koulukaveristaan alentuvaan sävyyn.

Mieleeni tulee 63-vuotias alkoholisoitunut mies jonka kohtasin Vanhan edessä muutama päivä sitten. Hän on entinen yrittäjä joka ei päässyt velkasaneeraukseen. Hänellä on haimasyöpä. Hän nukkuu yleisissä käymälöissä. Hänelle jää eläkkeestä 380€ kuukaudessa kun velkojat ovat ottaneet ”omansa pois”.

Aurinko paistaa Ikuisen Vapun Aukiolle. Vaasan-hallin seinustalla istuu porukkaa auringosta ja juomistaan nauttien. Annan lämmön hyväillä kasvojani. Kävelen hitaasti nauttien joka hetkestä. Lähetän hyväätekevää energiaa kuten aina ihmisten parissa liikkuessani.

Harjukadun ja Hesarin kulmassa jalkakäytävän asvalttiin on kirjoitettu lauseita rakkaan odottamisesta, miltä se tuntuu, millaista elämää on ollut aikaisemmin. ”Olen odottanut sinua koko ikäni.” Kirjoituksia tarkastelee myös keski-ikäinen pariskunta. ”Onkohan tämä nyt sitä katutaidetta?” mies kysyy minulta. ”Todennäköisesti,” vastaan iloisesti. Mies pohtii onko teksti miehen vai naisen kirjoittamaa. Hän on epävarma, sillä teksti tuntuu kyllä hänen mielestään naisen kirjoittamalta, mutta kun siinä on myös sana baby, jota kukaan nainen ei kuulemma voi miehelle sanoa. Jokaisella on oma käsitemaailmansa.

Jatkan matkaani Flemarin mäkeä kohti Kallion kirjastoa. Miehiä ja naisia istuu terasseilla oluitaan nauttien. Kaikki on muuttunut hetkessä. Koen että tämä on muutakin kuin kevään ja auringon aiheuttamaa, vaikka ei niidenkään vaikutusta pidä aliarvioida.

Kirjaston ilmoitustaululla on mainoksia Kallio Kukkii festivaaleista. Kiinnostun asiasta. Olen ollut ennenkin mukana. Kiipeän yläkertaan kierreportaita pitkin Hesaria lukemaan. En ylläty Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) vaatimuksesta että Lex Nokian valvonta yrityksissä pitäisi estää. Olisihan se aika erikoinen laki jos joku sitä vielä valvoisikin! Eliitti tietää mitä haluaa, säilyttää asemansa ja mieluiten ilman valvontaa.

Pyydän alakerrassa virkailijalta apua. Tänään on Kallio Kukkii konsertti. En tiedä missä Dallapénpuisto sijaitsee. Virkailija etsii tiedon netistä: Puisto sijaitsee Harjun nuorisotalon vieressä Aleksis Kiven kadun, Teollisuuskadun ja Kustaankadun rajaamalla alueella. Minulle paikka on aina ollut Harjun ruumishuone.

Paikalla on muutama sata kuulijaa. Aurinko paistaa. Lapset pelaavat nurmikolla isiensä kanssa jalkapalloa. Afrikkalaiset rytmit vievät mukanaan. En pysty pysymään paikallani.

Tuuli on kääntynyt! Ystäväni sanoo, että tämä on elämän kevät.

1 kommentti:

Noumenon kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.