lauantai 3. tammikuuta 2009

Muuttumisesta


Me puhumme mielellämme muutoksesta, muuttumisesta. Me ajattelemme että sitten kun olemme, muuttuneet kaikki on paremmin. Me toivomme jotakin sellaista mitä emme ole kokeneet. Me haaveilemme. Haavekuvissamme kaikki on hyvin. Siellä ei ole ristiriitoja.

Mikä on todellisuuden ja haavekuvien välinen yhteys? Kun mieli ei ole hiljaa, se kantaa mukanaan koko historiaansa. Menneisyys ja nykyisyys sekoittuvat toisiinsa. Kun mieli hiljenee, kaikki kokemamme on edelleen meissä. Me olemme erilaisia. Samanaikaisesti olemme myös yhtä kaiken kanssa. Kaikki ristiriidat ovat mielemme luomia.

On mahdollista, että kaikki haaveet, kaikki toiveet joilla on mahdollisuus toteutua, toteutuvat. Kaikkihan on sinussa. Voit uskoa tai olla uskomatta, mutta maailmankaikkeudessa asiat liittyvät toisiinsa kaikin mahdollisin tavoin. Jos mielesi on hiljaa, sinun ei enää tarvitse yrittää mitään. Sinussa olevat energiat, toiveesi ja pyrkimyksesi ovat valmiina toimimaan jos annat niille mahdollisuuden. Ainoa este tälle prosessille on oman mielesi käsitykset todellisuudesta ja sen luonteesta. Nämä käsitykset ja tietty valmis toimintamalli jota yrität toteuttaa, ovat jotakin muuta kuin toimiva kokonaisuus jonka osa olet.

Maailmankaikkeudessa kaikki tapahtuu luonnollisesti tavallaan kuin itsestään. Maailma toimii toisin kuin mielesi. Usein ihmiset kuvittelevat tekevänsä hyvää, mutta aiheuttavatkin ristiriitoja ja kärsimystä. Me emme pysty aina ottamaan huomioon kaikkien tekojemme seurauksia. Me emme koskaan pysty pelkän logiikan avulla saavuttamaan päämääriä jotka ovat ristiriidassa kokonaisuuden kanssa. Siksi meidän kannattaa luopua uskomuksistamme ja käsityksistämme ja luottaa maailmankaikkeuden omaan luovaan energiaan, kokonaisuuteen.

1 kommentti:

*itKuPiLLi* kirjoitti...

Niin, tassahan on tietty tuo paradoksi, etta vain ymmartamalla, etta mitaan muutosta ei tarvita, voi tapahtua tarvittava muutos.

Ja, etta ainut mita pitaa tehda, on oivaltaa, etta mitaan ei tarvitse tehda.