Sisäinen keskustelu 3





Huomaan että olen jollakin tavalla kyllästynyt kirjoittamaan viime vapun tapahtumista. Minusta tuntuu että kokemukseni eivät anna muille paljoakaan vaikka itselleni niillä onkin valtava merkitys.

Sinun ei kannata tehdä asiasta mitään ongelmaa. Kun nyt olet löytänyt ääneni taas kerran uudelleen, sinulla ei ole mitään hätää tässäkään asiassa. Tapahtumat etenevät omalla painollaan. Sinun on myös hyvä muistaa, että kirjoitat koko ajan myös itsellesi. Et voi tietää mistä on hyötyä jollekin toiselle ja mistä ei. Sinä kerrot kokemuksistasi, niistä on hyötyä muillekin tai sitten ei. Sinun tehtävänäsi ei ole pelastaa koko maailmaa. Ei kukaan voi sitä yksin tehdä. Riittää kun olet rehellinen itsellesi.

Kyllästymiseni johtuu siitä että junnaan paikallani. Tiedostan että haluan kertoa sellaisista kokemuksista jotka muuttavat vallalla olevaa näkemystä todellisuuden luonteesta.

Miksi se on sinulle niin tärkeää? Miksi ajattelet että juuri sinun kokemustapasi on jollakin tavalla erityisen merkittävä? Et sinä voi muuttaa kenenkään todellisuuskäsitystä. Se ei yksinkertaisesti ole mahdollista. Taidat ladata kirjoittamiseesi turhan paljon odotuksia. Kenenkään todellisuuskäsitys ei voi muuttua ellei hän ole siihen valmis. Riittää kun kerrot oleellisen. Jokainen tekee itse omat johtopäätöksensä.

Huomaan että minulla on suuri halu muuttaa toisia ihmisiä. Olen kyllä tietoinen tästä tarpeestani ja ymmärrän kyllä, ettei ketään toista voi muuttaa. Muuttaa voi vain itseään tai oikeammin muutos tapahtuu silloin kun se on mahdollinen. Silti jokin tunne vaivaa minua, en ole täysin sinut tämän asian kanssa.

Hyvä huomio! Kysymys on sinun tunteistasi, ei kenenkään muun. Pohjimmaltaan haluat tulla hyväksytyksi, haluat että sinua ymmärretään. Se on aivan luonnollinen tunne tässä vaiheessa. Kaikki haluavat tulla hyväksytyiksi. Kaikilla on selvittämättömiä asioita itsensä kanssa, muutenhan maailma olisi jo muuttunut. Sanon jälleen kerran saman kuin niin monta kertaa aikaisemminkin: Sinä et ole vastuussa muista kuin itsestäsi. Se ei ole itsekkyyttä. Autat toisia kun voit. Elät hetkessä. Otat saamasi viestit vastaan tulivat ne sitten millä tavalla tahansa tietoisuuteesi. Luotat niihin ja toimit niitten mukaisesti. Se kaikki on lopulta hyvin yksinkertaista.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Ajattelet kuin minä.

Tämän blogin suosituimmat tekstit